Nyheder mm.


 

Vidste du? - Hvidkål

 

Hvidkål er ene af vore alleældste grøntsager. Den er oprindeligt vildtvoksende i Europas kyster.

Hvidkål indeholder masser af fibre, derfor mætter det godt, samtidlig giver fibrene også tarmen noget at arbejde med, som er vigtigt for en sund fordøjelse.

Hvidkål er lavt i kalorie (25 kcal/100 g), så er godt at spise hvis man vil tabe sig.

Indeholder:

- Meget C-vitamin (200 g hvidkål om dagen dækker ens C-vitamin behov)

- K-vitaminer, som har betydning for blodets evne til at størkne og for knogledannelsen

- Bitterstoffer (fytokemikalier) som modvirker kræft og hjerte-kar-sygdomme

- Plantenæringsstoffer (antocyaniner), der har antiinflammatoriske egenskaber.

Hvidkål kan bruges til at lave surkål, kan strimles til salat, kommes i supper, og bruges i gryderetter. Kan også dampes, koges, sauteres eller lynsteges og bruges i gryderetter.